Diyanet Haberleri
Diyanet 2580 Sözleşmeli Personel Alacak
Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatında İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyım ihtiyacının karşılanması amacıyla, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4’üncü maddesinin (B) bendi ile 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararında belirtilen “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların” “Sınav Şartı” başlıklı Ek Madde 2/b çerçevesinde sözleşmeli 490 Kur’an Kursu Öğreticisi, 1.920 İmam-Hatip ve 170 Müezzin-Kayyım alımı yapacağını açıkladı.
Diyanet İşleri Başkanlığının Resmi Web Sitesinden Yapılan Duyuru İse Şöyle;
D U Y U R U
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINDAN
Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatında imam-hatip ve müezzin-kayyım ihtiyacının karşılanması amacıyla, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4’üncü maddesinin (B) bendi ile 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararında belirtilen “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların” “Sınav Şartı” başlıklı Ek Madde 2/b çerçevesinde sözleşmeli 490 Kur’an kursu öğreticisi, 1.920 imam-hatip ve 170 müezzin-kayyım alınacaktır.
A-Adaylarda aranacak şartlar:
1-657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen şartları taşımak.
2- Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde belirtilen “itikat, ibadet, tavır ve hareketlerinin İslâm törelerine uygunluğunun çevresinde bilinir olmak” şartını taşımak.
3-Müracaat ettiği unvanla ilgili ve geçerlilik süresi sona ermemiş yeterlik belgesine sahip olmak.
4- İmam-hatip ve müezzin-kayyım için erkek olmak, Kur’an kursu öğreticiliği için bayan olmak.
5- Askerlikle ilişiği bulunmamak.
6-2012 KPSS (B) grubu sınavına girmiş ve sözleşmeli Kur’an kursu öğreticiliği için en az 60, sözleşmeli imam-hatiplik ve sözleşmeli müezzin kayyımlık için ise en az 50 puan almış olmak. (Aday KPSS’ye hangi öğrenim düzeyinde katılmışsa yerleştirme işleminde o öğrenim düzeyi dikkate alınacaktır. Ayrıca, ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı esas alınacaktır.)
7- Kur’an kursu öğreticisi ve imam-hatiplik için; en az imam-hatip lisesi mezunu olmak.
8- Müezzin-kayyımlık için; en az imam-hatip lisesi mezunu olmak veya en az lise/dengi okul mezunu olup hafızlık belgesine sahip olmak.
9- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) bendi uyarınca halen sözleşmeli Kur’an kursu öğreticisi, sözleşmeli imam-hatip ve sözleşmeli müezzin-kayyım olarak görev yapmakta olanların farklı unvanlar için müracaatları kabul edilecek, görev yaptıkları unvanlar için ise müracaatları kabul edilmeyecektir.
11- Sözleşmeli Kur’an kursu öğreticisi, sözleşmeli imam-hatip ve sözleşmeli müezzin-kayyım olarak görev yapmakta iken, istifaen görevlerinden ayrılanların ayrıldıkları tarih ile müracaat tarihi itibariyle 1 yılı dolmadıkça müracaatları kabul edilmeyecektir. Bu hususun sonradan anlaşılması halinde sözleşmeleri iptal edilecektir.
12- Son sınıf öğrencisi olarak KPSS’ye katılıp mezun olamayanların müracaatları kabul edilmeyecektir.
13- Adaylar; en fazla 25 tercih kodu tercihinde bulunabileceklerdir.
14- Müftülük onayından (aktivasyon) sonra her ne sebeple olursa olsun tercihlerde kesinlikle değişiklik yapılmayacaktır.
15- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesine göre kadrolu olarak görev yapanların müracaatları kabul edilmeyecektir.
B-Başvuru şekli:
Adaylar, Başkanlığın web sayfasında ve İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü web sayfasındaki duyuruda bulunan adresten 24.12.2012- 29.12.2012 tarihleri arası saat 16:30’a kadar başvurularını yaptıktan sonra Müftülük onayının yapılması (aktivasyon) için, gerekli belgelerle birlikte herhangi bir il müftülüğüne şahsen müracaat edeceklerdir. İl Müftülüklerinde konuyla ilgili yetkili memurlar da 24.12.2012- 29.12.2012 tarihleri arası saat 18:00’e kadar web adresinde yazılı olan programa girerek adayın girdiği bilgiler ile verdiği belgelerdeki bilgileri kontrol ederek hatalı beyan veya giriş varsa düzelttikten sonra web programındaki Müftülük Onayı (aktivasyon) işlemini tamamlayacak ve aday başvuru formundan iki nüsha yazdırıp, müftülük gelen evrak defterine kaydını yapacak, formun her iki nüshası, kendisi ve müracaat eden aday tarafından (ad, soyad ve unvanı yazılarak) imzalanacak, formun bir nüshası müftülükteki dosyada muhafaza edilecek, diğer nüshası ile ibraz edilen belgeler adayın kendisine iade edilecektir.
Müftülük tarafından onaylanmamış müracaatlar yerleştirmede dikkate alınmayacaktır.
Müftülük onayından (aktivasyon) sonra aday bilgileriyle ilgili tercih alanlarında hangi nedenle olursa olsun kayıt değişikliği yapılmayacaktır.
Bu duyuruda belirlenen esaslara uygun olmayan, posta yolu ile yapılan müracaatlar ve ilan edilen tarihlerde yapılmayan müracaatlar kabul edilmeyecektir.
C-Yerleştirme işlemleri:
İlan edilen boş pozisyonlara yerleştirme işlemleri, Başkanlığımızca bilgisayar ortamında KPSS puanı esas alınmak ve en yüksek puandan başlanmak suretiyle adayların tercihleri dikkate alınarak aşağıdaki kriterlere göre;
1-Kur’an kursu öğreticisi ile İmam-hatiplerin;
a- Öncelikle hafızlık belgesine sahip ilahiyat fakültesi mezunları arasından,
b- Dolmaması halinde ilahiyat fakültesi mezunları arasından,
c- Dolmaması halinde hafızlık belgesine sahip en az ilahiyat ön lisans mezunları arasından,
d- Dolmaması halinde en az ilahiyat ön lisans mezunları arasından,
e- Dolmaması halinde hafızlık belgesine sahip en az imam-hatip lisesi mezunları arasından,
f- Dolmaması halinde en az imam-hatip lisesi mezunları arasından,
2– Müezzin-kayyımların ise; en az imam-hatip lisesi mezunu veya hafızlık belgesine sahip en az lise/dengi okul mezunları arasından,
Yapılacaktır.
3- Boş kontenjan kalması halinde, tercihlerine göre yerleşemeyen adaylar yukarıdaki kriterler çerçevesinde Başkanlıkça re ’sen yerleştirilecektir.
Yerleştirme kategorisi içerisinde KPSS puanı eşit olanlardan KPSS sonuç belgesinde yer alan öğrenim belgesinin mezuniyet tarihi önce olanlara, bu da eşit ise doğum tarihi önce olanlara öncelik verilecektir.
Yerleştirme sonuçları, www.diyanet.gov.tr adresindeki “İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü” bölümündeduyurulacaktır.
D- Müftülük Onayı (Aktivasyon) için gerekli belgeler;
1-T.C. Kimlik nolu nüfus hüviyet cüzdanının veya sürücü belgesinin aslı,
2-KPSS sonuç belgesindeki öğrenim durumunu gösterir diplomanın aslı veya onaylı örneği,
3-KPSS (B) Grubu sonuç belgesi 2012 yılına ait)
4-Hafızlık belgesinin aslı veya onaylı örneği (hafız olduğunu beyan etmiş ise).
5- Sabıka Kayıt Belgesi, (Sabıka kayıt belgesinde, sabıka kaydı veya arşiv kaydı bulunanların mahkeme kararlarının Başkanlığımızca değerlendirilmek üzere 0312 286 74 36 nolu faksa ivedi olarak resmi yazı ile fakslanması ve Başkanlığımız görüşü alındıktan sonra müracaatlarının kabul edilmesi gerekmektedir.)
6-Daha önce herhangi bir kurum da çalıştı ise hizmet belgesi.
7- Askerlikle ilişiği olmadığına dair yazılı beyanı .
NOT: İbraz edilen belgeler yetkili memurlar tarafından kontrol edildikten sonra adaylara iade edilecektir.
İlgililere duyurulur.
D.İ.B.İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ