Güncel
Memur-Sen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Online Panelini Gerçekleştirdi
Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Konya İl Başkanlığının gerçekleştirmiş olduğu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü paneli yapıldı. Moderatörlüğünü Ayşegül Yoncacı’nın yaptığı Panele konuşmacı olarak Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Prof. Dr. Yavuz Selvi, Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bengü Türkoğlu ve Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Dr. Fatma Bayraktar Karahan katıldılar.
İl Başkanı Aynur Türkoğlu yapmış olduğu açılış konuşmasında Salgın Döneminde Kadınların Artan Sorumlulukları ile ilgili katılımcılara bilgi verdi.
Panelde ilk konuşmacı olarak Prof. Dr. Yavuz Selvi söz aldı: Kadınlar ilkel zamanlardan bugüne dek daima üretimin sembolü olmuşlardır. Hayatın içinde aktif rol alan kadın mağara yaşamında göçebe toplumlarda çocuk bakımını üstlenmiştir, yerleşik hayatta tarımsal üretimde bulunmuştur, günümüzde ise ekonomik değer üreten bir konuma kadar gelmiştir. Kadın, verimlilik, üretkenlik, sevgi, şefkat, merhamet kelimelerinde anlam bulan içindeki bu duyguları çevresiyle çocuğuyla ailesiyle fazlaca paylaşandır. Böyle özel günlerde verdiğimiz değeri göstermek için özel planlar yaparız. Ancak sevgimizi ve değerimizi göstermek için yalnızca böyle özel günler değil her gün bizler için önemlidir. Sevmek ve sevilmek süreklilik arz eden bir durumdur ifadelerine yer verdi.
İkinci Panelist olan Doç. Dr. Bengü Türkoğlu; Dünyada ve ülkemizde COVID-19 salgını nedeniyle zor zamanlardan geçtiğimiz bugünlerde kadınların ev içinde, işyerinde ve toplumda karşılaştığı sorunlara dair de sıra dışı durumlar yaşıyoruz. Bunlardan ilki hiç şüphesiz ev içi ücretsiz emeğin daha da ağırlaşması. Türkiye’de yapılan bir araştırmaya göre, kadınlar salgın döneminde ev işlerinde ve çalışma hayatında yükün artmasından, erkekler ise ücret yetersizliği ve internete erişimdeki sorunlardan şikâyetçi.
Son Panelist, Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Dr. Fatma Bayraktar Karahan ise; ”Günümüzde kadınlara zulmedenlerin sayısı oldukça artmıştır. Pek çok ülkede en ağır işlerde çalıştırılıp, hor görülen kadınlar; İslam da büyük bir mevki ve makam sahipleridir.” ifadelerine yer verdi.
Aynı zaman da İslam da kadınlar çocuklara da temel eğitimlerini veren kişilerdir. Bu yüzden kadınların ümmetin geleceği konusunda da etkili oldukları hadis-i şerifte buyrulan, “Cennet anaların ayakları altındadır” ifadesiyle apaçık beyan edilmiştir diyerek panelin sonlandırmıştır.