Diyanet-Sen Genel Merkezi
Vakıf ve Toplum Dergimiz “Vakıf Kuran Kadınlar” Teması İle Çıktı
Vakıf ve Toplum Dergimiz “Vakıf Kuran Kadınlar” Teması İle Çıktı
Diyanet-Sen’in ilmi, bilimsel, akademik ve sosyal hayata katkı sunmak amacıyla çıkardığı Vakıf ve Toplum Dergisi “Vakıf Kuran Kadınlar” teması ile çıktı.
Diyanet-Sen olarak ecdat mirası vakıf kültürümüzün günümüzde daha güzel anlaşılması, yaşatılması, yaygınlaştırılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla “Vakıf ve Toplum” dergisini çıkarmaya devam ediyoruz.
“Vakıf Kuran Kadınlar” teması ile yeni baskısı yapılan Bilimsel ve akademik içerikli dergimizin yeni sayısının toplumumuza ve camiamıza hayırlı olmasını dileriz.
İslam medeniyeti hiç şüphesiz bir vakıf medeniyetidir. Vakıf medeniyetinin en güzel örnekleri ise Selçuklu ve Osmanlı zamanında verilmiştir.
Vakfetme konusunda erkeklerle yarışan kadınlarımız bir çok vakıf eserinin günümüze kadar gelmesinin de mimarı olmuştur.
“Vakıf Kuran Kadınlar” teması ile Prof. Dr. Abdülkadir Dündar Editörlüğünde, Doç. Dr. Zülfikar Güngör ve Prof. Dr. Hasan Kurt’un yayın kurulunda yer aldığı geniş bir akademik kadronun danışmanlığında Recep Ekmekçi Genel Koordinatörlüğünde çıkarılan Vakıf ve Toplum Dergisi’nin bu sayısında Vakıf Kuran Kadınlar ve vakfiyelerini bir çok bilimsel makale ile öğrenebileceksiniz.
Prof. Dr. Hasan Yüksel’in Osmanlı Devleti’de Vakıf Kuran Kadınlar makalesi, Prof. Dr. Hüseyin Çınar’ın Melike Hatun Makalesi, Mevlüt Çam’ın Osmanlı Vakıflarında Kadınlara Yönelik Hizmetler, Ahmet Ayhan Koyuncu’nun Kadın Hayırseverler ve daha bir çok bilimsel makalenin yer aldığı dergimizi okuyucularımızla buluşturmaktan onur duyuyoruz.
Vakıf ve Toplum “Vakıf Kuran Kadınlar” sayısını okumak için tıklayınız